Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Zomervakantie in eigen land neemt grote vlucht

Zomervakantie in eigen land neemt grote vlucht

Sharing is caring

Door het uitstellen van de versoepelingen lijken Nederlanders afgelopen week toch in eigen land vakantie te vieren. Dat blijkt uit de cijfers van vakantiepark-expert Parkvakanties. De vakantiepark-expert zag een forse toename van 51% aan boekingen ten opzichte van de week ervoor. Vorig jaar gebeurde in deze periode hetzelfde. De run op vakantiehuisjes in de zomervakantie is hiermee definitief begonnen. Het lijkt nu al zeker dat er geen huisje ongeboekt blijft.

 

Sinds de coronapandemie is het druk op Nederlandse vakantieparken. De meeste parken zijn sinds de voorjaarsvakantie al helemaal volgeboekt. De meeste reislustige Nederlanders wachtten nog wel op groen licht voor het buitenland, maar door het uitstellen van de versoepelingen werd al snel duidelijk dat een vakantie in eigen land opnieuw de enige keuze is. Daarmee is de run op boekingen voor de zomervakantie in eigen land definitief gestart.

Meivakantie alweer volgeboekt

Uit de gegevens van vakantie-expert Parkvakanties is gebleken dat Nederlands massaal in de Nederlandse vakantieparken te vinden waren. De bezetting van de huisjes was maar liefst 96 procent in de voorjaarsvakantie. Huisjes aan de kust en in de natuur zijn enorm in trek. “Mensen zoeken naar meer luxe en minder massale parken. Men heeft geen zin om hutje-mutje met landgenoten te verblijven. Daarom zijn Drenthe, de Achterhoek en Brabant ook opvallend populair op dit moment,” zegt Laurens Taekema van Parkvakanties.

Ook de prijzen zijn gestegen

Onderzoek van Parkvakanties wijst uit dat de prijzen voor de accommodaties op Nederlandse vakantieparken sinds corona harder zijn gestegen dan ooit (gemiddeld met 10,5 procent). In de meivakantie waren er uitschieters naar 25% duurder of hoger. “Als de buitenlandse reizen nog langer uitblijven, dan zal de vraag naar vakanties in Nederland alleen maar stijgen en de prijzen zullen dan ook toenemen,” aldus Taekema van Parkvakanties.nl.